Bayeuxtapeten tolkad av Medis 5

""

Utifrån förlagan gör konstgruppen personliga nedslag i Sveriges historia, från 60-talet och framåt.

Den medeltida bonaden Bayeuxtapeten är broderad och 77 meter lång. Med den som inspiration har Medis 5:s konstgrupp gjort ett eget verk där de speglar Sveriges historia och samtid.

Där originalet har raksömmar använde Medis 5 textilpennor och akrylfärg i stället för läggsömmar. Deras tapet blev 9 meter lång.

Så här berättar gruppen om arbetet: ”Vi inledde med att skissa bilder kring vårt lands historia och kring det vi själva minns. Vi kom ihåg mer tillsammans än var och en för sig. Vi sökte också fakta på nätet. Nu animerar vi valda händelser från vår bonad.”

Tapeten har tidigare ställts ut på Kulturhuset och Scenkonstmuseet (utställningen ”Kännbart”).

Utställningsperiod

13 juni–2 september 2018. Fri entré.