Besök med skola

Vi har ett brett skolprogram med visningar och stadsvandringar som passar alla åldrar.

Utforska museet eller gå på stadsvandring i Gamla stan tillsammans med våra museipedagoger. Våra visningar och vandringar kan anpassass för alla typer av grupper, från förskoleklass till gymnasium, vuxenutbildning, SFI-klasser samt universitet och högskola. Vi specialsyr gärna en visning eller vandring om ni har särskilda önskemål. 

Programblad för skola vt-18 hittar du här

Bokning

Telefon: 08-508 316 20 (tisdag–fredag 09.00–12.00)
boka.medeltidsmuseet@stockholm.se

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om just dina elevers behov vid bokningstillfället så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Har klassen ett extra behov av lugn och ro kan vi ibland boka in en klass på måndagar när museet annars håller stängt. Vi erbjuder också skolbesök med museilåda, aktiviteter i vår hantverkstad och olika kombinationspaket.

Nyhetsbrev för lärare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för lärare och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet. Skicka ditt namn och skola till medeltidsmuseet@stockholm.se.

Hör gärna av dig till antikvarie Marit Holgersson om vill veta mer om Medeltidsmuseets pedagogiska verksamhet (ej bokning).
marit.holgersson@stockholm.se

Illustration: Dennis Eriksson

Uppdaterad