Föreläsning: Aktuell arkeologi

""
Arkeologer gräver fram Järngraven vid Slussen. Foto: Arkeologikonsult

Hör om pågående arkeologiska projekt i Stockholm i miniföredrag av arkeologer verksamma vid Medeltidsmuseet och Stadsmuseet .

Det grävs ständigt i Stockholm och nya fynd görs som ger oss nya historiska kunskaper. Hör arkeologer verksamma vid Medeltidsmuseet och Stadsmuseet berätta om pågående arkeologiska projekt i staden.

Höst 2022

Onsdag 23 november 18.00–19.00

Lokalen är utrustad ned hörslinga och är tillgänglig för personer med rullstol, rullator eller barnvagn.

Fynden berättar

I Medeltidsmuseets utställning "Fynder berättar" visas arkeologiska fynd från Slussen. Här presenteras föremål och nya teorier som uppkommit under de arkeologiska utgrävningarna.

Fynden berättar

Arkeologi

Medeltidsmuseet är Stockholms arkeologiska museum med förmedlingsuppdrag kring undersökningar och fungerar som en länk till pågående utgrävningar i Stockholms kommun.

Arkeologi