Bestiarium: En värld av medeltida djur och monster

En drake med vingar, ormsvans och klor
Bestiarus, en latinsk guide till djurlivet, från 1400-talet. Foto: Det Kongelige Bibliotek
  • Öppettid

Söndag 18 september

• Pris

120 kronor

Biljettsläpp 16 aug för event sep–dec
  • Plats

Hur tolkades medeltidens djurböcker och vad hade dessa bestiarum för syften? Fil.dr. Bo Eriksson, Stockholms universitet, inleder höstens föredragsserie på temat fabeldjur, väsen och djursymboler.

För medeltidens människor var drakar, enhörningar och gripar lika verkliga som lejon, svanar och elefanter. I bestiarier, djurböcker, lever riktiga djur sida vid sida med rena fabelväsen. Men så var inte heller syftet med djurböckerna att visa vilka djur som fanns i världen, utan att presentera symboliska tolkningar av djuren.

Föredragshållare: Fil.dr. Bo Eriksson, Stockholms universitet

Föredragsserie

Detta är första föredraget av fem i höstens föredragsserie på temat fabeldjur, väsen och djursymboler.

Datum och program för föredragsserien

Lokalen är utrustad ned hörslinga och är tillgänglig för personer med rullstol, rullator eller barnvagn.