Akta dig för basilisken! – Kulturfestivalen

En samling fabeldjur. De mest framträdande är en elefant med hästhovar, en enhörning och en basilisk (en blandning av orm och tupp).
Fabeldjur, bild ur Sveriges första tryckta bok "Skapelsens sedelärande samtal" från 1483.
  • Öppettid

Onsdag 17 augusti

• Pris

30 kronor

Specialpris under Stockholms kulturfestival

• Plats

På stan

Samlingsplats står på biljetten.

Följ med på en vandring i medeltidens blandade värld av djur, husdjur och fabeldjur. Medeltidsmuseet erbjuder stadsvandringar till specialpris under Stockholms kulturfestival.

Människor och djur levde nära varandra i den medeltida staden. Hundar vaktade, katterna jagade möss och råttor. Här och där fanns det kor, höns, grisar och till och med getter som betade på taken. Lika verkliga som djuren var fabeldjuren: enhörningar, gripar och sjömonster.

Rekommenderat för barn från 6 år.

Sthlms kulturfestival 2022

Onsdag 17 augusti 15.00–16.30
Fredag 19 augusti 15.00–16.30
Stadsvandringar till specialpris.

I samarbete med Stockholms kulturfestival

Höst 2022

Lördag 27 augusti 15.00–16.30
Lördag 24 september 14.00–15.30
Onsdag 2 november 14.00–15.30
Lördag 19 november 14.00–15.30
Stadsvandringar till ordinarie pris.

Sträcka

Cirka 1,5 kilometer.

På grund av kullerstenar och trappor utan ramp är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Ledarhund välkommen

Endast ledarhundar är välkomna på våra stadsvandringar.

Biljetter

I anslutning till skollov ökar försäljningstrycket. Förköp gärna biljetter för att vara säker på att få plats. Tänk på att lösa biljett för både barn och vuxna.

Pelikan med ungar.
Kliv in i en magisk värld i vår nya utställning om djur som fanns och inte fanns. Foto: Andreas Nur.