Inställd: Nålbindning – grundkurs

Nålar till nålbindning och vantar
Foto: Anna Lilliehöök
  • Öppettid

• Pris

1 200 kronor

Priset avser 4 lektionstillfällen à 1 tim och 45 min. Totalt 7 timmars kurs.

• Plats

Ta chansen att lära dig grunden i en tusenårig hantverksmetod och sy ett par vantar av garn. Under 4 onsdagskvällar djupdyker vi i nålbindning.

Nålbindning

Att nålbinda innebär att man syr små plagg med en nål och ullgarn. Nålbindning är en hantverksmetod med mycket gamla anor och metoden kan dateras minst tusen år bakåt i tiden i Sverige och flera tusen år i andra länder. Under medeltiden var nålbindning den vanligaste tekniken för att tillverka sockor och vantar av garn. Tekniken återfinns också i många folkdräkter.

Kursinfo

Material

Varje kursdeltagare bör ta med 100 gram garn i ren ull, gärna två- eller tretrådigt. Viktigt: Garnet ska inte vara superwashbehandlat. Visst övningsmaterial ingår och nål finns att låna på plats. För den som vill ha en egen nål finns nålbindningsnålar att köpa i museets butik.

Kurslängd

Nålbindningskursen är på 4 tillfällen:

Lektion 1: Onsdag 19 januari 18:00-19:45
Lektion 2: Onsdag 26 januari 18:00-19:45
Lektion 3: Onsdag 2 februari 18:00-19:45
Lektion 4: Onsdag 9 februari 18:00-19:45

Max antal deltagare

Anna Lilliehöök

Evenemanget är tillgänglig för personer med rullstol, rullator eller barnvagn.