Samfundet Sankt Erik c/o Medeltidsmuseet: Sigurd Lewerentz – Döden och livets arkitekt

Tegelfasad.

Hör arkitekturhistorikern Johan Örn, intendent vid ArkDes, berätta om den mytomspunna arkitekten Sigurd Lewerentz utifrån sin senaste bok.

Sigurd Lewerentz, var ett kompromisslöst geni – mytomspunnen redan under sin livstid och idag högaktad av en hel generation världsledande arkitekter. Han slog igenom som ung arkitekt när han tillsammans med Gunnar Asplund vann tävlingen om Skogskyrkogården och han nådde internationell uppmärksamhet med de sent tillkomna tegelkyrkorna i Björkhagen och Klippan. Boken Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt är framtagen som en del i arbetet med ArkDes’ utställning om Sigurd Lewerentz.

Föreläsare är arkitekturhistorikern Johan Örn, bokens huvudförfattare och intendent vid ArkDes.

Samfundet Sankt Erik i samarbete med Medeltidsmuseet.