Kvinnostaden

Kvinnor i medeltida kläder med instrument  i procession.
Interiörbild från Medeltidsmuseet. Motiv från Husby-Sjutolft kyrka, Uppsala län. Foto: Anders Hviid
  • Öppettid

Torsdag 14 oktober

• Pris

120 kronor

• Plats

Gamla stan

Samlingsplatsen står på biljetten.

Följ med på en vandring genom medeltidens möjligheter och begränsningar, och hör om den tidens exceptionella, förbisedda och helt vanliga kvinnor.

I det medeltida idealsamhället var kvinnor dygdiga mödrar eller fromma nunnor. Men i verkligheten såg vardagen ofta helt annorlunda ut.

Kvinnor kunde vara ledare och familjeförsörjare. De kunde vara bråkstakar, envisa och frispråkiga, äga mark och utnyttja sitt inflytande. Vissa kvinnor fogade sig i samhällsnormen. Andra föll offer för den. Ytterligare andra gjorde motstånd och skapade förändring.

Museipedagog: Jessica Högberg Giertz

Vandringar höst 2021

Torsdag 30 september 18.00–19.30
Torsdag 14 oktober 18.00–19.30
Torsdag 11 november 18.00–19.30

Sträcka

Cirka 2 kilometer

På grund av kullerstenar och trappor utan ramp är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Ledarhund välkommen

Endast ledarhundar är välkomna på våra stadsvandringar.