Digital visning: Stockholms blodbad 500 år

Karl-Olof Björks skulpturgrupp ”Stockholms blodbad” som visas på Medeltidsmuseet 11 augusti 2020 till 7 november 2021. Från vänster syns Hans Brask hållandes sin brasklapp, två biskopar som pekar, chefsrådgivare Didrik Slagheck står i riddarrustning hållandes ett svärd. Chefsbödeln Jürgen Homut höjer sitt svärd över en knäböjd biskop, i bakgrunden syns en knekt på en stegrande häst och bakom honom högt upp Kristian II sin blickar ut över skådespelet. Längs till höger syns Kristina Gyllenstierna hålla ut sin högra hand i ett stopptecken.
Karl-Olof Björks skulpturgrupp ”Stockholms blodbad”. Foto: Andreas Nur

Hör museichef Tina Rodhe berätta om Medeltidsmuseets nya utställning Stockholms blodbad 500 år.

Hör museichef Tina Rodhe berätta om Medeltidsmuseets nya utställning Stockholms blodbad 500 år.

Visningen är gratis och för att se den behöver du endast besöka vår sida med videoklipp på Facebook https://www.facebook.com/pg/medeltidsmuseet/videos där du hittar sommarens digitala visningar i spellistan Digitala visningar: https://www.facebook.com/watch/medeltidsmuseet/250464109343324/

Du behöver inte registrera dig eller betala något. Bara att njuta, gilla och dela.

Varje tisdag under sommaren, till och med 25 augusti, publicerar Medeltidsmuseet gratis digitala visningar på Facebook. Följ med till det medeltida Stockholm!