Inställd: Vandring vid Slussen

Två människor i skyddskläder och hjälmar står tillsammans med en grävskopa i en utgrävning med rester av byggnader och en stensatt markyta.
Under hösten 2013 grävde arkeologerna fram en välbevarad ugn i ett 1600-talshus. Ett av alla fynd som tillsammans har fått stadens historia att skrivas om. Foto: Mattias Ek.

Följ med på en tur i Slussenområdet och hör om de arkeologiska utgrävningarna och platsens historia.

Information angående coronaviruset

Inställda evenemang och visningar

All programverksamhet är inställd från och med 17 mars till och med 30 april med anledning av situationen kring det nya coronaviruset (covid-19). Aktuell information om hur Medeltidsmuseet påverkas

Ombyggnationen av Slussen är omfattande och görs bokstavligen i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenterar fynd. Vad har de hittat under de senaste årens utgrävningar? Vilka fynd var så uppseendeväckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om?

Läs mer om utgrävningen på Stadsmuseets webb.
Du kan även läsa om utgrävningen på Arkeologikonsults webb.

Vandringar vår 2020

Onsdag 6 maj 14.00. Guide: Jessica Giertz
Onsdag 13 maj 14.00. Guide: Marit Holgersson
Onsdag 20 maj 14.00. Guide: Elin Stålhammar
Onsdag 27 maj 14.00. Guide: Jessica Kolhoff

Fynden berättar

I utställningen Fynden berättar på Medeltidsmuseet visas arkeologiska fynd från Slussen. Här presenterasföremål och nya teorier som uppkommit under de arkeologiska utgrävningarna.

Vi går inte ned i själva utgrävningsområdet, men på grund av kullerstenar och trappor utan ramp är visningen inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.