c/o Medeltidsmuseet: Med Bromma i hetluften under 80 år

Flygplanspersonal uppställda framför flygplan på Bromma flygplats på 1950-talet. PR-foto från SAS.
PR-foto från början av 1950-talet, SAS arkiv, Centrum för Näringslivshistoria

Museets vänförening Samfundet S:t Erik har bjudit in gästprofessorn Mats Ekdahl att berätta om Bromma flygplats.

Mats Ekdahl, författare, mångårig chefredaktör, generaldirektör och gästprofessor, berättar om Bromma flygplats där det moderna svenska flyget föddes den 23 maj 1936 då flygplatsen invigdes. Den blev snabbt symbolen för det kosmopolitiska och föredragshållaren minns själv hur han som ung på besök hos sina morföräldrar tittade ut i kvällsmörkret när ”Nattparisaren” arbetade sig upp till rätt höjd. Flygplatsen är rik på historia. Ekdahl berättar om storhetstiden, flygrestaurangen, kurirflyget under kriget, det tidiga charterresandet och naturligtvis om arkitektinsatserna i den ursprungliga planeringen.

Föreläsningen arrangeras av Medeltidsmuseets vänförening Samfundet S:t Erik.

Lokalen är utrustad ned hörslinga och är tillgänglig för personer med rullstol, rullator eller barnvagn.