Nålbindning – grundkurs

Nålar till nålbindning och vantar
  • Öppettid

Lördag 1 februari

• Pris

1 500 kronor

Priset avser 2 lektionstillfällen à 4,5 tim. Totalt 9 lektionstimmar.

• Plats

Ta chansen att lära dig grunden i en tusenårig hantverksmetod och sy ett par vantar av garn. Under två lördagar djupdyker vi i nålbindning.

Nålbindning

Nålbindning är en spännande hantverksmetod med mycket gamla anor. Att nålbinda innebär att man syr små plagg med en nål och ullgarn och metoden kan dateras minst tusen år bakåt i tiden i Sverige och flera tusen år i andra länder. Under medeltiden var detta den vanligaste tekniken för att tillverka sockor och vantar av garn. Tekniken återfinns också i många folkdräkter.

Material

Varje kursdeltagare bör ta med 100 gram garn i ren ull, gärna två- eller tretrådigt. Viktigt! Garnet ska inte vara superwashbehandlat. Visst övningsmaterial ingår och nål finns att låna på plats. Nålbindningsnålar säljs i museishopen om man skulle vilja ha en egen.

Kursinfo

Nålbindningskursen är på två tillfällen:
Lördag 1 februari och lördag 8 februari 12.00–16.30.
Pris 1 500 kronor
Priset avser båda kurstillfällena, totalt 9 lektionstimmar.
Max antal deltagare: 12

Kursledare: Anna Lilliehöök

Evenemanget är tillgänglig för personer med rullstol, rullator eller barnvagn.