c/o Medeltidsmuseet: Carl Johan Dyfverman – skulptören

Skulptur av en blickande vikingakrigare
Vikingen av Carl Johan Dyfverman. Foto: Arvid Salo Dyfverman 2018

Den kände skulptören och bildhuggaren Carl Johan Dyfvermans liv och gärning skildras i denna föreläsning av sonsonen kulturjournalisten Martin Dyfverman.

Vem var den en gång så flitigt anlitade skulptören och bildhuggaren Dyfverman vars händer modellerade vackra hedniska gudar, och andra dekorativa element till en betydande mängd byggnadsverk under 1800-talets sista decennier? Bångska husets fasad och tak (Stureplan), Fyrspannet på Cirkus tak, skulpturer för Stadshuset tak, är bara en bråkdel av den mängd verk av skiftande karaktär som kom ur hans händer.

Föreläsare: Martin Dyfverman, kulturjournalist och sonson till skulptören, skildrar dennes liv och gärning genom utvalda platser i Stockholm, med eventuella utblickar.

I samarbete med Samfundet S:t Erik