Medeltidsprogram på Kulturfestivalen

En flicka arbetar koncentrerat med färg på ett fat.
Foto: Mattias Ek.
14–18 augusti
I och utanför museet

Parken Strömparterren, Norrbro

Kliv in i medeltiden och gå på familjevisningar, måla ute vid vattnet och spela spel. Allt är gratis!

Kliv in i medeltiden

Inne på Medeltidsmuseet blir Stockholms historia levande igen. Möt hantverkarna, försäljarna och krögarna i husen runt torget. Se den riktiga stadsmuren från år 1530 som går rakt igenom museet. Och möt döden på galgbacken, om du vågar! Du kan också se arkeologiska fynd från Slussen i en utställning.

Öppet 10.00–19.00, fri entré
Familjeanpassad visning av museet varje dag på svenska 13.00 och på engelska 14.00.

Ute på Strömparterren

Utanför museet, vid Strömmen, kan du spela skjortan av brorsan i något av våra medeltida spel som schack, räv och tablut.

Vi ställer ut alla våra stafflier i parken och har laddat med akvarellfärger. Måla en vacker vy av Stockholm eller kanske ett självporträtt!

Vill du göra ett fint armband kan du testa att slynga ett snöre vid hantverksbordet.

Öppet 12.00–19.00. Allt är gratis.

Äta och fika

Ta med något gott, sätt er och njut av utsikten över vattnet mot Blasieholmen. Eller så kan ni besöka restaurangfiket Kerstin & Britt som serverar ”tradition från myllan, inspiration från fjärran”.

Mer för barn under Kulturfestivalen

Uppe på Norrbro, ovanför Medeltidsmuseet, pågår som vanligt ett myller av aktiviteter för barn. Läs mer hos Kulturfestivalen