Glömda drakar och skatter

Staty utomhus av Sankt Göran till häst med stort svärd som bekämpar en drake. Draken ser ut att förlora.
Under den slingrande turen bland gränderna får du bland annat möta Sankt Göran och draken.
Lördag 10 november

50 kronor/person

Gamla stan

Samlingsplats står på biljetten

Följ med Medeltidsmuseet på skattjakt för barn i Gamla stan!

Med hjälp av en karta, lite problemlösning och ledtrådar ur historien går turen genom smala prång och gränder.

”Skillnaden mot en vanlig stadsvandring är att barnen själva får vara aktiva”, säger Marit Holgersson, en av guiderna som håller i vandringen. Hon riktar sig till barn som är sex år eller äldre, en fantastisk och vetgirig ålder, enligt Marit: ”Man verkar nästan stå på höjden av sin kunskap då, alla har så smarta idéer och lösningar på problem.”

Till vardags jobbar Marit Holgersson som arkeolog på Medeltidsmuseet. Där märker hon av ett ökat historieintresse bland barn och unga varje dag: ”Det finns fler historienördar nu”, säger hon och skrattar. ”Jag tror att det beror på populära tv-serier som ”Game of thrones”, men också tv-spel och böcker.”

Vandringen i Gamla stan kräver visserligen inga historiska förkunskaper, däremot vill Marit gärna väcka vår inre historienörd till liv. Bland annat genom fascinerande berättelser om bortglömda drakar, modiga drottningar och dolda källarvrår. ”Jag hoppas att fler får upp ögonen för stadens historia och vill veta ännu mer efteråt”, säger hon.

Rekommenderad från cirka 6 år.

Vandringar hösten 2018

lördag 20 oktober 15.00–16.30
måndag 29 oktober 15.00–16.30 (höstlovet)
fredag 2 november15.00–16.30 (höstlovet)

Vandringar vintern 2018/2019

lördag 10 november 14.00–15.30

Biljetter till vinterprogram släpps 16 oktober.

På grund av kullerstenar och trappor utan ramp är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Biljetter

Under skolloven ökar försäljningstrycket. Förköp gärna biljetter för att vara säker på att få plats.