Välkommen tillbaka till Medeltidsmuseet 11 augusti

Besökare på Medeltidsmuseet, ung man står framför fornlämningen av Gustav Vasas stadsmur från 1530-talet.
Foto: Alexander Mahmoud

Vi öppnar igen för besökare med en ny tillfällig utställning och nya program.

Medeltidsmuseet följer myndigheternas råd och öppnar med säkerhet i fokus.

Ny utställning

Följ den invecklade maktkampen om Sveriges tron som slutade i ett blodbad där 82 personer avrättades på Stortorget i Gamla stan år 1520. Stockholms blodbad 500 år visas 11 augusti 2020–7 november 2021.

Program

Upptäck det medeltida Stockholm med våra visningar och vandringar! Både nyproducerade och publikfavoriter hittar du i vårt kalendarium. Alla våra program är anpassade utifrån rådande säkerhetsföreskrifter. Biljettsläpp till alla program släpps online 4 augusti.

Digitala upplevelser

För dig som inte kan besöka Medeltidsmuseet kommer de digitala upplevelserna att fortsätta även efter att museet åter öppnat. Följ oss på sociala medier på Facebook och Instagram, via vårt nyhetsbrev och på vår webbplats. Här hittar du våra digitala visningar.