Välkommen tillbaka till Medeltidsmuseet

Besökare på Medeltidsmuseet, ung man står framför fornlämningen av Gustav Vasas stadsmur från 1530-talet.
Foto: Alexander Mahmoud

Från och med den 11 augusti har vi öppet igen för besökare. Med en ny tillfällig utställning och nya program.

Ny utställning

Följ den invecklade maktkampen om Sveriges tron som slutade i ett blodbad där 82 personer avrättades på Stortorget i Gamla stan år 1520. Stockholms blodbad 500 år visas 11 augusti 2020–7 november 2021.

Program

Upptäck det medeltida Stockholm med våra visningar och vandringar! Både nyproducerade och publikfavoriter hittar du i vårt kalendarium

Digitala upplevelser

För dig som inte kan besöka Medeltidsmuseet kommer de digitala upplevelserna att fortsätta även efter att museet åter öppnat. Följ oss på sociala medier på Facebook och Instagram, via vårt nyhetsbrev och på vår webbplats

Säkerhet och trygghet i fokus

Vi har anpassat såväl vårt museum som våra program för att göra ditt besök tryggt. Om corona och ditt besök.

Text: Tack för att du håller avstånd!