Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring coronaviruset (covid-19). Alla program är inställda till och med 15 mars. Läs mer här.
För skafferiet
Museet är tillfälligt stängt

Smaker och dofter från medeltiden.
Anis de Flavigny
Godispastillerna Anis de Flavigny har en lång historia. I början av 900-talet beställde påven i Rom en rejäl sats aniskarameller från Flavigny. I mitten av 1600-talet startade abedissan i Ursulinerklostret en tillverkning av dragerade aniskarameller. Tillverkningen sker nu i moderna drageringsmaskiner, ingredienserna är dock alltjämt desamma som under medeltiden: rörsocker, naturessenser och anisfrön. Pastillerna ligger i vackra plåtaskar med olika motiv beroende på smak. Finns i smakerna: anis, mint, viol. Pris: 45 kronor
Medeltidssenap
Efter recept från 1200-talet. Stark senap, kryddad med honung, anis och kanel. Används som vanlig senap. Pris: 85 kronor
Kärleksbrygd
Kärleksbrygd för det goda livet. Örter för vitt vin. Pris: 45 kronor
Medeltida laxkrydda
Kryddblandning till lax och annan fisk. Passar även som marinadkrydda eller i sås.
Pris: 85 kronor
Produkter i urval. Med reservation för ändringar i pris och sortiment.
Uppdaterad