FULLSATT: Läkeväxter och örtmagi

Söndag 25 februari

TOBS! Dagens extrainsatta visningar är tyvärr redan fullbokade. Temavisning i museet om de medeltida örtagårdarnas betydelse.

Redan under vikingatiden fördes många nya växter in i landet. Införseln fortsatte under medeltiden och det odlades både nytt och gammalt i stadsbornas kålgårdar och i klosterfolkets örtbäddar. Munkar och nunnor hade dessutom tillgång till trädgårdslitteratur i sina bibliotek.

Hör om betydelsen av de medeltida örtagårdarna och om växternas många användningsområden: medicin, mat, magi och prydnad.

Kanske blir du inspirerad att själv gå hem och odla ”medeltidsväxter”?

Guide: Gudrun Wessnert, museipedagog

Extrainsatta visningar

söndag 21 januari 14.00–15.00
söndag 25 februari 14.00–15.00

Platstillgång

Visningen är öppen för alla. På grund av det stora förhandsintresset för denna extravisning kommer vi att dela ut 50 klistermärken/visning som gäller som biljett. Märke kan hämtas söndag 25 februari från det att museet öppnar klockan 12.00. Max 2 märken/person.
Välkommen!

Visningen 14.00: 50 platser
Visningen 15.00: 50 platser

Om du har särskilda behov inför någon av våra visningar är du välkommen att kontakta museet.

Det går bra att ta sig fram med rullstol och barnvagn.