Singelmingel kring Slussens arkeologi

Fredag 24 november

Guide: Marit Holgersson, antikvarie

100 kronor

Köp biljett på webben eller på plats
Max 30 platser

Vill du träffa andra singlar som är intresserade av Stockholms historia? Gör nya bekantskaper under vår visning av utställningen Slussen under ytan.

Stockholms historia har fått skrivas om! Under förberedelserna för nya Slussen har arkeologerna grävt fram historiska föremål som visar att den materiella standarden var lika bra på den södra malmen som innanför stadsmuren. Undersökningen visar också att det funnits en planlagd bebyggelse på Södermalm mycket tidigare än vi tidigare har trott.

Slussen under ytan handlar om arkeologin vid Slussen och om Slussarnas historia. I utställningen visas många av de uppgrävda föremålen. Vi berättar om de senaste grävningarna och vad analysen av fynden säger om platsen runt Slussen från medeltiden och framåt.

Vi avrundar med te och mingel.

Singelmingel hösten 2017

Fredag 3 november 17.00–18.30 Singelmingel i museet