Utsåld – Glömda drakar och skatter

50 kronor/person

Gamla stan

Samlingsplats står på biljetten

Lördagens familjevandring är nu utsåld. Tips! Vandringen återkommer i sommarprogrammet och du kan redan nu köpa biljetter till den 6 juni.

”Skillnaden mot en vanlig stadsvandring är att barnen själva får vara aktiva”, säger Marit Holgersson, en av guiderna som håller i vandringen. Hon riktar sig till barn som är sex år eller äldre, en fantastisk och vetgirig ålder, enligt Marit: ”Man verkar nästan stå på höjden av sin kunskap då, alla har så smarta idéer och lösningar på problem.”

Till vardags jobbar Marit Holgersson som arkeolog på Medeltidsmuseet. Där märker hon av ett ökat historieintresse bland barn och unga varje dag: ”Det finns fler historienördar nu”, säger hon och skrattar. ”Jag tror att det beror på populära tv-serier som ”Game of thrones”, men också tv-spel och böcker.”

Vandringen i Gamla stan kräver visserligen inga historiska förkunskaper, däremot vill Marit gärna väcka vår inre historienörd till liv. Bland annat genom fascinerande berättelser om bortglömda drakar, modiga drottningar och dolda källarvrår. ”Jag hoppas att fler får upp ögonen för stadens historia och vill veta ännu mer efteråt”, säger hon.

Rekommenderad från cirka 6 år.

Vandringar vår 2017

lördag 25 februari 14.00–15.30
torsdag 13 april 14.00–15.30 (Skärtorsdag)
lördag 15 april 14.00–15.30 (Påskafton)
lördag 20 maj 14.00–15.30

På grund av kullerstenar och trappor utan ramp är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.

Biljetter

Under sport- och påsklov ökar försäljningstrycket. Förköp gärna biljetter för att vara säker på att få plats.