Öl, mjöd och vin i den medeltida staden

Illustration: Dennis Eriksson
Öppettid
Söndag 30 april

13.00–14.00

Pris
Fri entré
Plats
I museet

Temavisning i museet om medeltida dryckeskultur.

Ölbryggning och humle har varit populärt de senaste åren. Det kanske är bra att vi inte dricker lika stora mängder öl som medeltidsmänniskan, men visst finns det likheter mellan nutid och dåtid!

Hur var det ställt med dryckeskulturen i den medeltida staden? Vad drack man till vardags, vid högtider och till fest? Vilken dryck var vanligast? Varför var humle en populärare ölkrydda än pors och skvattram? Varifrån kom vinet och vilka drack det?

Och vad hände egentligen om man drack för mycket, om man förde ”nattabuller”? Hör om spyabalken och en och annan tokig incident.

Guide: Ebba Bursell, museipedagog

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.