Den eviga kampen mot ondskan

Sankt Mikael som själavägare, Floda kyrka. Foto: Christer Malmberg
Öppettid
Söndag 23 april

13.00–14.00

Pris
Fri entré
Plats
I museet

Temavisning i museet om Sankt Görans kamp mot draken och andra drakbekämpare under medeltiden

Drakbekämpning hör medeltiden till. En tidig drakbekämpare är helgonet Sankt Mikael som även väger människans goda och onda gärningar efter hennes död. En annan är det bibliska helgonet Sankta Martha som enligt legenden lyckades döda odjuret Tarascon.

Sankt Göran intar en särskild plats. I Storkyrkan i Gamla Stan står han förevigad tillsammans med prinsessan i den berömda skulpturgruppen "Sankt Göran och draken". Vem var mannen bakom helgonet? Vad gjorde honom så berömd?

Guide 23 april: Adam Westlund, museipedagog

Tillgänglighet

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.