Visning av Slussen under ytan

Ett mycket ovanligt fynd: kritpipor i hög kvalitet från Amsterdam, 1600-tal. Foto: Arkeologikonsult.
Onsdag 29 mars

Guide: Anna Lilliehöök, museipedagog

Följ med på visning och se fynden som skriver om Stockholms historia!

Utställningen Slussen under ytan handlar om arkeologin vid Slussen och om Slussarnas historia.

Under förberedelserna för nya Slussen har arkeologerna grävt fram historiska föremål som visar att den materiella standarden var lika bra på den södra malmen som innanför stadsmuren. Undersökningen visar också att det funnits en planlagd bebyggelse på Södermalm som är mycket äldre än vad vi tidigare har trott.

I utställningen visas många av de uppgrävda föremålen. Vi berättar om de senaste grävningarna och vad analysen av fynden säger om platsen runt Slussen från medeltiden och framåt.

Läs mer om utställningen

Visningar vår & sommar 2017

Utställningen visas varannan onsdag (ojämna veckor) klockan 18.00–19.00 till och med september.

Mars: 1, 15, 29
April: 12, 26