Utsåld – Arkeologivandring kring Slussen

100 kronor

Slussen

Samlingsplats står på biljetten

Vandringen söndag 26 mars är utsåld, men det finns biljetter kvar till samma vandring söndagarna 16 april och 28 maj 14.00–15.00.

Som en följd av ombyggnationen av Slussenområdet pågår just nu den största arkeologiska utgrävningen som gjorts i svensk stadsmiljö.

Redan efter tre års utgrävningar har vi helt ny kunskap om Stockholms historia. Bland fynden finns bland annat tonvis med djurben, skärvor av exklusivt glas och persisk keramik från 900-talet. Ur kulturlagren stiger en doft av både furugolv och gödsel. Vilka människor har levt och verkat här? Vi berättar vilka tolkningar man kan göra av fynden och hur arkeologerna arbetar.

Turen avslutas med ett besök i Svartbrödraklostrets källare i Gamla stan.

Vandringar vår 2017

söndag 26 mars 14.00–15.00 (Utsåld)
söndag 16 april 14.00–15.00
söndag 28 maj 14.00–15.00

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Med reservation för att ombyggnadsarbeten vid Slussen tillfälligt kan försvåra framkomligheten.

Se fynden!

En förgylld silversked med madonnafigur på skaftet grävdes upp vid Skeppsbron på 1930-talet. Till höger den brända delen av en liknande sked som hittades hösten 2014 vid Slussen. Daterade ca 1500-tal.

På Medeltidsmuseet kan du se många av fynden i utställningen Slussen under ytan. Utställningen berättar om Slussens historia och arkeologi. Läs mer här